Söderhallarna till Atrium Ljungberg

29.11.2016 13:55

Fatburen 2 i Söderhallarna är det som ingår i affären. I och med detta kommer Atrium Ljungberg nu äga och förvalta båda fastigheterna om Söderhallarna består av.

Söderhallarna i sig består av två fastigheter. Björkhallshuset (Fatburen 1) som redan ägs av Atrium Ljungberg och Saluhallshuset (Fatburen 2) som nu byter ägare från Stockholms stad till likaså Atrium Ljungberg.

Saluhallshuset, som man skulle kunna gissa sig till tack vare namnet, inrymmer bland annat en saluhall. Men även butiker och kontor. Den total uthyrningsbara arean landar kring 8 500 kvadratmeter vilket ger ett hyresvärde på cirka 26 miljoner kronor.

Tack vare förvärvet som ger Atrium Ljungberg fullt ägarskap över Söderhallarna får de nu egen rådighet vilket ger bättre förutsättningar för att utveckla fastigheterna i framtiden.

Avtalet är villkorat av beslut i kommunfullmäktige i Stockholms stad. Beslutet är beräknat att fattas under första kvartalet 2017 vilket bidrar till att tillträde därför troligtvis sker någon gång under andra kvartalet 2017.

I fastigheter finns redan nu ett 45-tal hyresgäster, och fastigheten är fullt uthyrd. Men Atrium Ljungberg har planer på att rusta upp och utveckla Söderhallarna ytterligare. Visionen är att skapa en mötesplats full av folkliv. Den klassiska saluhallen ska finnas, tillsammans med matmarknad, butiker inom mathantverk, fler restauranger samt kulturscener, inklusive den befintliga biografen.

Atrium Ljungberg hoppas kunna erbjuda moderna kontor som lockar startups och företag inom kreativa branscher. De vill även öppna upp fasaden mot torget, för att skapa mer folkliv på platsen.

Annica Ånäs, VD på Atrium Ljungberg, berättar att de vill att Söderhallarna ska bli Stockholms självklara mötesplats för mat, kultur, och kreativitet på Södermalm. Genom den planerade utvecklingen vill de bidra till ökat folkliv och ökad trygghet runt Medborgarplatsen.

Hon berättar även att köpet är ett led i deras strategi om att skapa sammanhängande stadsmiljöer med intressant blandning av innehåll.

Det har tidigare spekulerats kring detta avtal, men först nu står det fast att Söderhallarna som sedan invigningen 1992 varit i stadens ägo hamnar i Atrium Ljungbergs händer istället.

Sök efter kontor i Stockholm

Hitta kontor

Bli Annonsör 

MatchOffice.se är en portal för uthyrning av kontor, butiker och lager runt om i hela Sverige. 

Här kan du snabbt, enkelt och helt gratis söka och hitta lediga lokaler i hela Sverige. Här kommer du i direkt kontakt med relevanta hyresvärdar.

 

Kontorsmarknaden i Sverige

Vill du veta mer om marknaden för kontor i Stockholm? 

10 tips om att hyra kontor

Business start Sverige

Vill du starta ett företag i Sverige, här kan du hitta råd om hur du kommer igång. Här är svar på alla dina frågor om ditt nystartade företag i Sverige.

» Besök Verksamt.se

 

Bra Information

När man hyr eller hyr ut kontor är det viktigt att känna till kontorsmarknaden. Här får du en guide om kontor och kontorsmarknaden i Sverige.  

»www.kontorsguide.se

Här hittar du kontorshotell i hela Sverige

»allakontorshotell.se  

Här hittar du lediga kontorslokaler i hela Sverige 

»ledigakontorslokaler.se