Kan Concent räddas av försäljning i Haparanda?

17.11.2016 16:37

Barents Center har varit mycket omtalat, och inte alltid med positiva ord. Det är ett planerat miljardprojekt som ska bli en multibyggnad invid Ikea i Haparanda. Det ska bland annat gå att hitta en gymnasieskola, multiarena, vårdcentral, dagligvarubutik och handel med mera.

 

När Barents Center har diskuterats har Concents “hemliga” och snåriga ägarbild kritiserats.

I och med att Concent den senaste tiden skakats av oroligheter säljer de nu Barents Center. De har haft en dålig kursutveckling samt tappat sin VD och fyra nyckelarbetare efter meningsskiljaktigheter. Och detta har satt sitt märke. I början av november blev Concent av med en markanvisning i Norrtälje på grund av detta.

 

Räddarna i nöden i detta fall bli köparen av Barents Center, en grupp investerare men de finska entreprenörerna Erkki Hanhirova och Jarmo Viitala som huvudägare.

 

Både Hanhirova och Viitala planeras vara delaktiga i produktionen, uthyrningen, och driften av Barents Center. Den sistnämnda har sedan tidigare lång erfarenhet av att producera och driva köpcentrum. En av de projekt han tidigare varit på är IDEA Park i Tammerfors, vilket är ett av Finlands största köpcentrum med 115.000 kvadratmeter total yta. Därifrån har han fått med sig 10 års erfarenhet och är fortfarande delaktig som stor ägare.

 

Den totala uthyrningsbara ytan på Barents Center är nästan hälften av vad Viitala erfarit tidigare, den uppgår till 58.00 kvadratmeter. Bygglov och markarbete är sedan tidigare genomfört av Concent och produktionen förväntas vara i full gång inom kort.

 

Produktionen kommer delas upp i två etapper, med slutlinje i tredje kvartalet 2018 respektive första kvartalet 2019.

 

Köparna av Barents Center tillträder efter sista godkänd besiktning och Concent kommer vid då bokföra resultatet från försäljningen. Dock har parterna kommit överens om att inte offentliggöra köpeskillingen som görs på marknadsmässiga villkor.

 

De båda parterna verkar dock nöjda. Sven Kallstenius, styrelseordförande i Concent Holding AB, berättar att de är mycket glada över att Barents Center säljs och kommer färdigställas. Han är fortfarande stolt över att de påbörjat projektet som kommer skapa en multibyggnad som kommer tillföra mycket till Haparanda och regionen. Erkki Hanhirova och Jarmo Viitala håller med, och tror att den unika byggnaden kommer öka regionens attraktionskraft. Något som de är glada och stolta över att bli ägare till.

Sök efter kontor i Stockholm

Hitta kontor

Bli Annonsör 

MatchOffice.se är en portal för uthyrning av kontor, butiker och lager runt om i hela Sverige. 

Här kan du snabbt, enkelt och helt gratis söka och hitta lediga lokaler i hela Sverige. Här kommer du i direkt kontakt med relevanta hyresvärdar.

 

Kontorsmarknaden i Sverige

Vill du veta mer om marknaden för kontor i Stockholm? 

10 tips om att hyra kontor

Business start Sverige

Vill du starta ett företag i Sverige, här kan du hitta råd om hur du kommer igång. Här är svar på alla dina frågor om ditt nystartade företag i Sverige.

» Besök Verksamt.se

 

Bra Information

När man hyr eller hyr ut kontor är det viktigt att känna till kontorsmarknaden. Här får du en guide om kontor och kontorsmarknaden i Sverige.  

»www.kontorsguide.se

Här hittar du kontorshotell i hela Sverige

»allakontorshotell.se  

Här hittar du lediga kontorslokaler i hela Sverige 

»ledigakontorslokaler.se