Hyrorna för kontor steg med 13 procent i Stockholm

03.05.2018 13:42

Kontorsmarknaden i Stockholm är hetare än någonsin och efterfrågan på fastigheter i staden är stor, skriver Fastighetsnytt. Även om transaktionsvolymen inte nådde samma nivå som 2016, så landade den ändå på 155 miljarder kronor i slutet av 2017. Stockholms kontorsfastigheter är mycket populära, men utbudet är relativt sett lågt. Detta tyder även vakansgraderna i staden på. Dessa låg på endast 2,6 procent vid årsskiftet. Däremot ökar utbudet på kontorslokaler i Solna och Sundbyberg, skriver tidningen.

Hyrorna i staden har också nått en rekordnivå och under 2017 steg de med 13%. Detta betyder att det i Europa endast är London och Paris som har högre kontorshyresnivåer än Stockholm. De höga prisnivåerna i stadskärnan resulterar i att man söker potential i nya områden, där det finns rum att expandera och där hyrorna inte är lika höga. T.ex. utvecklandet av Slakthusområdet i södra Stockholm är ett tecken på att även områden utanför centrum anses vara attraktiva.  

 

Källa: Het Kontorsmarknad i Stockholm

Hitta lediga kontorslokaler i Stockholm här.

Sök efter kontor i Stockholm

Hitta kontor

Bli Annonsör 

MatchOffice.se är en portal för uthyrning av kontor, butiker och lager runt om i hela Sverige. 

Här kan du snabbt, enkelt och helt gratis söka och hitta lediga lokaler i hela Sverige. Här kommer du i direkt kontakt med relevanta hyresvärdar.

 

Kontorsmarknaden i Sverige

Vill du veta mer om marknaden för kontor i Stockholm? 

10 tips om att hyra kontor

Business start Sverige

Vill du starta ett företag i Sverige, här kan du hitta råd om hur du kommer igång. Här är svar på alla dina frågor om ditt nystartade företag i Sverige.

» Besök Verksamt.se

 

Bra Information

När man hyr eller hyr ut kontor är det viktigt att känna till kontorsmarknaden. Här får du en guide om kontor och kontorsmarknaden i Sverige.  

»www.kontorsguide.se

Här hittar du kontorshotell i hela Sverige

»allakontorshotell.se  

Här hittar du lediga kontorslokaler i hela Sverige 

»ledigakontorslokaler.se