6 000 bostäder bidrar Barkabystaden

31.01.2017 16:06

Det har nu tecknats avtal om att 6 000 bostäder ska byggas i den framväxande Barkabystaden.


Avtalet som Järfälla nu tecknat innebär att det är fem stycken bolag som under två års tid får opetion att förhandla med kommunen om markanvisningar inom detaljplaneområdet. De fem stycken lyckliga aktörerna är Järntorget, Einar Mattson, ByggVesta, Wallenstam, samt Åker Sundvall.


Planen är att bolagen ska kunna bidra till kommunens projektgrupp med deras expertis. För att utnyttja deras perspektiv och för att “säkerställa ett tekniskt, ekonomisk, och hållbart genomförande”.


Järfälla är för närvarande det område i Sverige som har störst stadsutveckling. De detaljplaner som har presenteras för Barkabystaden III och Barkabystaden IV omfattar omkring 6.000 bostäder. Det planeras även en tunnelbanestation, arbetsplatser, och ytterligare lokaler för handel och offentlig service.

 

Kommunstyrelsens ordförande, Claes Thunblad (S) menar att kommunen tillsammans med ankarbolagen ska bygga Barkabystaden snabbt, bra och hållbart. De fem bolagen får option på varsin tomt och i utbute får kommunen kompetens och expertis inom området.

 

Sök efter kontor i Stockholm

Hitta kontor

Bli Annonsör 

MatchOffice.se är en portal för uthyrning av kontor, butiker och lager runt om i hela Sverige. 

Här kan du snabbt, enkelt och helt gratis söka och hitta lediga lokaler i hela Sverige. Här kommer du i direkt kontakt med relevanta hyresvärdar.

 

Kontorsmarknaden i Sverige

Vill du veta mer om marknaden för kontor i Stockholm? 

10 tips om att hyra kontor

Business start Sverige

Vill du starta ett företag i Sverige, här kan du hitta råd om hur du kommer igång. Här är svar på alla dina frågor om ditt nystartade företag i Sverige.

» Besök Verksamt.se

 

Bra Information

När man hyr eller hyr ut kontor är det viktigt att känna till kontorsmarknaden. Här får du en guide om kontor och kontorsmarknaden i Sverige.  

»www.kontorsguide.se

Här hittar du kontorshotell i hela Sverige

»allakontorshotell.se  

Här hittar du lediga kontorslokaler i hela Sverige 

»ledigakontorslokaler.se