Hyra Kontor i Solna

Anrik Kontorslokal i Solna

Expansiva Solna och växande markanden för kontor

Antal invånare: 72.000

» Se lediga kontor i Solna

» Se lediga kontorshotell i Solna

Solna kommun eller Solna stad ligger i Stockholms län. Solna är Sveriges till ytan tredje minsta kommun, den har en landareal på endast 21 km². Samtidigt är Solna landets 29:onde största kommun befolkningsmässigt .

Större delean av Solnas bebyggelse ingår i tätorten Stockholm. Solna gränsar till kommunerna Stockholm, Sundbyberg, Sollentuna och Danderyd. Här finns bland det kungliga slottet Ulriksdal.

Solna är en av de snabbast växande kommunerna i Sverige. I kommunen finns det utmärkta kommunikationer, förstklassig samhällsservice och ett rikt kultur- och idrottsutbud. Solna är också en framgångsrik företagarkommun, där arbetslösheten är låg. En långsiktig ambition i Solna är att bedriva ett aktivt samarbete för att skapa goda förutsättningar för både befintliga företag och nyetableringar.

Om du är på jakt efter lämpliga kontor i Solna kan du med fördel förfina din sökning genom att fokusera på Solnas stora stadsdelar:

• Råsunda
• Huvudsta
• Hagalund

Lediga kontor i Råsunda

I Råsunda bor cirka 18 000 invånare och här finns en blandad bebyggelse. Stadsdelen är först och främst känd för Sveriges nu tidigare nationella fotbollstadion, som under 2012 fick lämna plats åt ett nytt företagsområde. Råsunda Stadion har nu ersatts av nybyggda Friends Arena, som ligger i området Arenastaden i Solna.  

Svensk Filmindustri 1920 sina filmateljéer i Råsunda. De kom att kallas Filmstaden, här producerades cirka 400 långfilmer fram till 1970.

Inte minst i området omkring Solna Station finns flera möjligheter att hyra kontor, även i ett kontorshotell eller i ett företagshotell.

I Råsunda finns det kontor på 10−14 000 kvm.

Kontor i Huvudsta

Huvudsta stadsdel utgör den sydvästra delen av kommunen. Här ligger bland annat Karlbergs slott, Huvudsta gård och Huvudsta gamla slott, det sistnämnda är också känt som platsen där mordet på Gustav III planerades.

Det nya Huvudsta byggdes upp under 60- och 70-talen och är i dag ett populärt område för både boende och kontor. Huvudsta Centrum ligger i direkt anslutning till de stora bostadsområdena och tunnelbanan.

Om du önskar hyra kontor eventuellt i ett kontorshotell finns det utmärkta möjligheter att hitta stora rymliga och moderna kontor i Huvudsta.

I Huvudsta finns det kontor på 25−10 000 kvm.
 

Hyra kontor vid Hagalund 

Hagalund ligger i närheten av Solna station och cirka 1 km öster om Solna centrum. Nordväst Solna station ligger Hagalunds stora rangerbangård längs Råstasjöns norra strand.

Hagalund var ursprungligen en förstad till Stockholm, och fortfarande i dag utgörs bebyggelsen till stor del av bostäder. I Hagalunds arbetsplatsområde finns det dock kontors- och industribyggnader som uppförts från 1930-talet och framåt.

Om du vill hyra kontor finns det goda möjligheter att göra detta, både större och mindre kontor, i Hagalund.

Vid Hagalund finns det kontor på 25−10 000 kvm.

Kort film om Solnas företagsklimat — Svenskt Näringsliv

Här kan du se en kort film som Svenskt Näringsliv har skapat om Solnas företagsklimat. Av Sveriges 290 kommuner har Solna än en gång hamnat på förstaplatsen.

Sök efter kontor i Stockholm

Hitta kontor

Bli Annonsör 

MatchOffice.se är en portal för uthyrning av kontor, butiker och lager runt om i hela Sverige. 

Här kan du snabbt, enkelt och helt gratis söka och hitta lediga lokaler i hela Sverige. Här kommer du i direkt kontakt med relevanta hyresvärdar.

 

Kontorsmarknaden i Sverige

Vill du veta mer om marknaden för kontor i Stockholm? 

10 tips om att hyra kontor

Business start Sverige

Vill du starta ett företag i Sverige, här kan du hitta råd om hur du kommer igång. Här är svar på alla dina frågor om ditt nystartade företag i Sverige.

» Besök Verksamt.se

 

Bra Information

När man hyr eller hyr ut kontor är det viktigt att känna till kontorsmarknaden. Här får du en guide om kontor och kontorsmarknaden i Sverige.  

»www.kontorsguide.se

Här hittar du kontorshotell i hela Sverige

»allakontorshotell.se  

Här hittar du lediga kontorslokaler i hela Sverige 

»ledigakontorslokaler.se