Hyra Kontor på Södermalm

Kontorslokal att hyra på Södermalm

Kontor och kontorsmarknaden på Södermalm

Antal invånare: 125.000 

» Se lediga kontor på Södermalm

» Se lediga kontorshotell på Södermalm

Södermalm, som vardagligt kallas Söder, avgränsas i norr av Slussen och i söder vid Skanstull. De östvästliga gränslinjerna utgörs av Danvikskanalens östra sida respektive Bergsund vid Reimersholme. Gränsen mot Nacka går inte mitt i Danvikskanalen norr om Danviksbron, utan även kajen på den östra sidan kanalen vid Danvikens Hospital hör till Södermalm.

Södermalm utgörs av en ö i södra Stockholm, och är känd för sin klippiga terräng, sin mångfacetterade shopping och sitt nöjesutbud. På den västra sidan finns det anslutning från Södermalm till de mindre öarna Långholmen och Reimersholme.

Om du söker du efter tomma kontor att hyra på Södermalm, kan du eventuellt förfina din sökning till områdena kring:

• Gamla Stan
• Slussen
• Götgatan
• Ringvägen
• Hammarby

Hyra kontor i Gamla Stan

Gamla Stan är Stockholms ursprungliga stadskärna som byggdes på Stadsholmen. Gamla Stan utgjorde den egentliga staden Stockholm under flera hundra år, och grundades på 1200-talet.

Det är mycket speciellt att bo i Gamla Stan. Det finns bara 400-500 bostadsrätter i Gamla Stan, och det bor mindre än 3 000 personer i stadsdelen. De flesta husen är riktigt gamla, många är från 1600- och 1700-talet.

Gamla Stan är perfekt för den som vill uppleva stadens puls, stadsdelen har Stockholms största utbud av restauranger, turistbutiker, ateljéer och museer. Det finns också många underbara promenadstråk i Gamla Stan.

Det finns goda möjligheter att hitta och hyra rymliga och fashionabla kontor i Gamla Stan i alla storlekar.

I Gamla Stan finns det kontor på 35−1 200 kvm.
 

Kontor vid Slussen

Slussen är både en plats och en vattensluss. Här förbinds Mälaren med Saltsjön. Genom åren har namnet främst kommit att beteckna trafikplatsen och de intilliggande landtungorna. Området, som är cirka 41 000 kvadratmeter stort, begränsas ungefär av: Slussplan, Centralbron, Hornsgatan, Götgatan, Peter Myndes Backe och Katarinavägen.

Slussens tunnelbanestation är en knutpunkt för offentliga kommunikationer i Stockholm. Här passerar Stockholms tunnelbanas röda och gröna linjer och här finns en angränsande bussterminal och Saltsjöbanans pendlarstation, som utnyttjas av dem som reser till och från Stockholms östra delar. Djurgårdsfärjan avgår alldeles intill.

I själva slussöverbyggnaden finns också butiker samt företagsfastigheter med kontor i alla storlekar och utformningar.

Vid Slussen finns det kontor på 50−600 kvm.
 

Lediga kontor nära Götgatan

Götgatan sträcker sig från Hornsgatan och Stockholms stadsmuseum söderut till Skanstull och Skanstullsbron. Gatan är cirka 1,6 kilometer lång. Den norra delen kallas även Götgatsbacken. Götgatan var tillsammans med Drottninggatan och Regeringsgatan en av de tre klassiska in- och utfartsvägarna till och från Stockholm.

Shoppinggatan Götgatan är trendig och med sitt myller av butiker, restauranger, caféer alltid värd ett besök.

I områdena längs den livliga gatan finns det åtskilliga företagsfastigheter, och det är därför inte svårt att hitta en bra kontor nära Götgatan.   

Nära Götgatan finns det kontor på 20−3 000 kvm.
 

Hyra kontor på och vid Ringvägen

Ringvägen utgör med sina 3 km den längsta gatan på Södermalm i Stockholm, och den går i en halvcirkel från Skinnarviksberget via Skanstull till Vita Bergen.

På Ringvägen är folklivet är levande och inspirerande såväl dag- som kvällstid. Tack vare det centrala läget kan du enkelt uträtta ärenden under lunchen. Här finns ett brett utbud av restauranger och caféer.

Inte minst i området omkring Skanstull finns det goda möjligheter att hitta fina kontor att hyra.

Vid Ringvägen finns det kontor på 50−1 600 kvm.
 

Kontor i Hammarby

Södra Hammarbyhamnen är ett tidigare industriområde och gränsar till stadsdelarna Södermalm, Årsta, Johanneshov, Hammarbyhöjden, Björkhagen och Nacka kommun.

Många använder numera namnet Hammarby sjöstad eller bara Sjöstaden, sedan området omvandlats från industri- och hamnområde till bostadsområde. I Södra Hammarbyhamnen ligger två skolor. Kulturamas Musikdramatiska Grundskola, med inriktning på musik, sång, teater och dans, startade 2001 i den gamla OSRAM-fabriken på Virkesvägen.

Områdets äldre företagsfastigheter rymmer större kontor som såväl entreprenörer som till etablerade företag kan hyra.

I Hammarby finns det kontor på 10−50 000 kvm.

Sök efter kontor i Stockholm

Hitta kontor

Bli Annonsör 

MatchOffice.se är en portal för uthyrning av kontor, butiker och lager runt om i hela Sverige. 

Här kan du snabbt, enkelt och helt gratis söka och hitta lediga lokaler i hela Sverige. Här kommer du i direkt kontakt med relevanta hyresvärdar.

 

Kontorsmarknaden i Sverige

Vill du veta mer om marknaden för kontor i Stockholm? 

10 tips om att hyra kontor

Business start Sverige

Vill du starta ett företag i Sverige, här kan du hitta råd om hur du kommer igång. Här är svar på alla dina frågor om ditt nystartade företag i Sverige.

» Besök Verksamt.se

 

Bra Information

När man hyr eller hyr ut kontor är det viktigt att känna till kontorsmarknaden. Här får du en guide om kontor och kontorsmarknaden i Sverige.  

»www.kontorsguide.se

Här hittar du kontorshotell i hela Sverige

»allakontorshotell.se  

Här hittar du lediga kontorslokaler i hela Sverige 

»ledigakontorslokaler.se