Hyra Kontor på Östermalm

Ledig Kontorslokal på Östermalm

Östermalm, hyra kontor och kontorsmarknaden

Antal invånare: 38.000 

» Se kontor till uthyrning på Östermalm

» Se lediga kontorshotell på Östermalm

Östermalm i Stockholms innerstad förknippas bland annat med exklusiva bostadskvarter såsom Strandvägen, Karlaplan, Villastaden, Diplomatstaden och avgränsas i väster av Birger Jarlsgatan i hela dess längd, Valhallavägen, därefter en linje ned till Djurgårdsbrunnsviken och i vattnet till Nybroviken.

Under 1900-talet har Östermalm utvecklats till högstatusområde med de högsta fastighetspriserna i Sverige. Ett stort antal ledande personligheter inom näringsliv, förvaltning och underhållningsbranschen bor här.

Östermalm är kort sagt där det händer i Stockholm. På platser som Birger Jarlsgatan, Biblioteksgatan, Nybrogatan, Östermalmstorg och Stureplan ser du massor med designväskor fyllda med inköpta varor av senaste modell.

Det är således inte svårt att hitta fina kontor på Östermalm som håller exklusiv standard.

Om du söker efter tomma kontor att hyra på Östermalm kan du förfina din sökning – som till exempel för områdena vid:

• Birger Jarlsgatan
• Valhallavägen
• Karlaplan
• Strandvägen
• Diplomatstaden

Hyra kontor vid Birger Jarlsgatan

Birger Jarlsgatan hör till en av de större och längsta gatorna i Stockholms innerstad. Gatan fungerar som gräns mellan stadsdelarna Östermalm och Norrmalm, från Nybroplan till Tegnérgatan, samt mellan Östermalm och Vasastan, från Tegnèrgatan upp till Roslagstull/Ingemarsgatan.

På Birger Jarlsgatan finns även några av Stockholms mer exklusiva butiker, däribland Gucci, Max Mara, Louis Vuitton, Georg Jensen, Mulberry och Cerruti.

Det går att hitta och hyra rymliga och fashionabla kontor på Birger Jarlsgatan och på sidogatorna till den berömda affärsgatan.

Vid Birger Jarlsgatan finns det kontor på 20−4 500 kvm.
 

Kontor nära Valhallavägen

Valhallavägen är huvudsakligen utformad som en esplanad, och går från Roslagstull till Gärdesgatan. Det är innerstadens längsta gata, 3 532 meter lång.

Delar av Valhallavägen har mycket hård trafik. Mellan körbanorna på östra delen av vägen ligger en allé med en kombinerad gång- och cykelväg. Allén används i dag ofta av motionärer som är på väg till eller från gärdet. Nordöst om Valhallavägen hittar du bland annat Gärdet, Kungliga Tekniska högskolan, Lill-Jansskogen, Stockholms Stadion och Stockholms östra.

I områdena längs Vallavägen finns många mindre kontor att hyra och lediga hyreslokaler för mindre och mellanstora företag.

Nära Valhallavägen finns det kontor på 25−3 500 kvm.
 

Lediga kontor vid Karlaplan

Karlaplan är en cirkulationsplats med en park och en fontän på Östermalm i Stockholms centrala delar. Platsen är anlagd som en stjärnplats. Här möts Karlavägen, Narvavägen, Östermalmsgatan, Lützengatan och Styrmansgatan som i en stjärna.

August Strindberg bodde på Karlaplan från 1901 fram till 1908. Karlaplan är fortfarande en av de mest exklusiva och dyra platserna att bo i Stockholms stad och gränsar till Djurgården.

I det exklusiva området omkring Karlaplan går det att hyra kontor som håller mycket hög kvalitet.

Vid Karlaplan finns det kontor på 50−600 kvm.
 

Hyra kontor på och vid Strandvägen

Strandvägen är en boulevardliknande, trädplanterad esplanad. Här finns med stenhus och en kaj längs hela gatan.

På grund av sitt läge och sin arkitektur har Strandvägen blivit känd som en av Stockholms mest exklusiva adresser, och såväl bostadsrätter som kontor i området betingar några av de högsta priserna i Sverige. Gatan hör tidvis till de mer trafikerade i Stockholms innerstad.

Vid Strandvägen finns det kontor på 75−750 kvm.
 

Kontor i Diplomatstaden

Diplomatstaden är ett område som utmärks av tolv palatsliknande villor från 1910- och 1920-talen, Engelska kyrkan samt ett antal mer sentida beskickningsbyggnader.

I områdets villakvarter bodde i början huvudsakligen av förmögna privatpersoner, men efter hand kom det att domineras av ambassader och residens. Under 1950-talet började man uppföra modernare ambassadbyggnader norr om Dag Hammarskjölds väg.

Diplomatstaden är klassad som riksintresse för kulturmiljövård, och områdets villor och kontor betingar de högsta priserna i Sverige.

I Diplomatstaden finns det kontor på 50−400 kvm.

Sök efter kontor i Stockholm

Hitta kontor

Bli Annonsör 

MatchOffice.se är en portal för uthyrning av kontor, butiker och lager runt om i hela Sverige. 

Här kan du snabbt, enkelt och helt gratis söka och hitta lediga lokaler i hela Sverige. Här kommer du i direkt kontakt med relevanta hyresvärdar.

 

Kontorsmarknaden i Sverige

Vill du veta mer om marknaden för kontor i Stockholm? 

10 tips om att hyra kontor

Business start Sverige

Vill du starta ett företag i Sverige, här kan du hitta råd om hur du kommer igång. Här är svar på alla dina frågor om ditt nystartade företag i Sverige.

» Besök Verksamt.se

 

Bra Information

När man hyr eller hyr ut kontor är det viktigt att känna till kontorsmarknaden. Här får du en guide om kontor och kontorsmarknaden i Sverige.  

»www.kontorsguide.se

Här hittar du kontorshotell i hela Sverige

»allakontorshotell.se  

Här hittar du lediga kontorslokaler i hela Sverige 

»ledigakontorslokaler.se