Hyra Kontor i Norrmalm

Kontorslokal i Norrmalm

Shopping, företagslivet och kontor i Norrmalm

Antal invånare: 61.000

 

» Se lediga kontor på Norrmalm

» Se lediga kontorshotell på Norrmalm

Norrmalm är ett stadsdelsområde som ligger i Stockholms innerstad. Det omfattar stadsdelarna Norrmalm, Vasastan och Skeppsholmen samt en mindre del av stadsdelen Östermalm, basområde Roslagstull. Norrmalm begränsas av Norrström i söder och Brunnsviken i norr.


Norrmalm, den viktigaste staden i Stockholms centrum, är ett modernt nav för turism och näringsliv med mange butikker og kontorer, populära turistattraktioner og bostadsområder.

Norrmalm är det största shoppingområdet i Sverige, med en underjordisk galleria. Fantastiska restauranger kantar gatorna och tunnelbanan gör det lätt att ta sig runt. Norrmalm är hem för många museer också, liksom National Museum of Art och Museum of Modern Art. Den övre delen av Norrmalm är främst ett bostadsområde.

Det är inte svårt att hitta stora och små kontor att hyra i stadsdelen. Om du söker lediga kontor att hyra i just Norrmalm kan du förfina din sökning i stadsdelens områden, som till exempel:

• Sergels torg
• Norrmalmstorg
• Vasagatan
• Sveavägen
• Kungsgatan
• Kungsträdgården
 

Hyra kontor vid Sergels torg

Sergels torg, uppkallat efter bildhuggeren Johan Tobias Sergel, är en plats som ligger i det centrala Stockholm. Det avgränsas i väster av Drottninggatan, i norr av Klarabergsgatan, i söder av Kulturhuset och i öster av Klarabergsgatan, Sveavägen och Hamngatan.

Mitt på platsen finns en superellipsformad fontän, som designats av danske Piet Hein. I torgets västra sida finns en nedgång till metrostationen T-Centralen.

Området hyser dessutom många äldre såväl som nyare byggnader med kontor i alla storlekar.

Vid Sergels torg finns det kontor på 10−2 000 kvm.
 

Hyra kontor nära Norrmalmstorg

Norrmalmstorg är ett torg i centrala Stockholm. Torget knyter samman shoppinggatorna Hamngatan och Biblioteksgatan och är startpunkt för de som reser med spårvagn till Djurgården. I närheten, i sydväst finns parken Kungsträdgården. Norrmalm är välkänt för sitt företagsliv. Något som förklarar den stora eftertraktan för kontor.

Torget är känt för Norrmalmstorgsrånet, som gav namn åt Stockholmsyndromet.

Området omkring Norrmalmstorg karakteriseras av stora markanta byggnader, många av dem används för kontor. Det finns också flera kontorshotell och företagshotell i området.

Nära Norrmalmstorg finns det kontor på 50−2 500 kvm.
 

Lediga kontor på Vasagatan

Vasagatan är en huvudgata på Norrmalm i Stockholm. Den sträcker sig nord-sydlig riktning mellan Tegelbacken i söder, där den övergår i Vasabron, och Norra Bantorget i norr. Vasagatan är lite drygt 700 meter lång.

Längs Vasagatan ligger bland annat Centralplan och Stockholms centralstation. Efter Norra Bantorget övergår Vasagatan i Upplandsgatan.

På och i kvarteret längs Vasagatan kan du hyra kontor i mycket centrala och fashionabla omgivningar.

På Vasagatan finns det kontor på 40−600 kvm.
 

Hyra kontor på Sveavägen

Sveavägen är en 2,5 km lång huvudgata i Stockholms innerstad. Namnet är officiellt ända sedan namnrevisionen 1885. Sveavägen börjar vid Sergels torg och går sedan i nordvästlig riktning fram till Sveaplan, där svänger den nästan 90° och övergår till västlig riktning fram till Norrtull.

Den 28 februari 1986 mördades statsminister Olof Palme i, den dåvarande, korsningen Sveavägen/Tunnelgatan. Ett minnesmärke finns numera vid platsen där han blev skjuten. Tunnelgatan västerut från Sveavägen bytte efter dådet namn till Olof Palmes gata.

Längs Sveavägen finns åtskilliga fina kontorsbyggnader med kontor att hyra i alla storlekar och standarder.

På Sveavägen finns det kontor på 25−16.000 kvm.
 

Kontor nära Kungsgatan

Kungsgatan är en paradgata som går genom stadsdelarna Norrmalm och Kungsholmen i Stockholms innerstad. Gatan sträcker sig från Birger Jarlsgatan vid Stureplan till Kungsholmsgatan och är cirka 1,5 kilometer lång.

Arkitekturen längs Kungsgatan består främst av påkostade byggnader som huvudsakligen uppfördes på 1910-, 1920- och 1930-talet, bland dem Oscarsteatern (invigd 1906), Myrstedt & Stern (invigd 1910), Konserthuset (invigt 1926) och Centrumhuset (invigt 1931).

I området finns många gamla ståtliga palatsbyggnader med stora exklusiva kontor att hyra.

Nära Kungsgatan finns det kontor på 10−1 500 kvm.
 

Lediga kontor vid Kungsträdgården

Kungsträdgården, vardagligt även kallad Kungsan, är en park som ligger på Norrmalm i centrala Stockholm. Tillsammans med Humlegården utgör den de äldst bevarade parkerna i Stockholm.

Här låg en gång i tiden slottet Makalös. Då var parken en inhägnad lustgård dit endast hovet hade tillträde, vid grindarna stod beväpnade vakter.

I gatorna omkring parkområdet är det inte svårt att hitta tomma kontor att hyra i alla storlekar.  

Vid Kungsträdgården finns det kontor på 25−800 kvm.

Sök efter kontor i Stockholm

Hitta kontor

Bli Annonsör 

MatchOffice.se är en portal för uthyrning av kontor, butiker och lager runt om i hela Sverige. 

Här kan du snabbt, enkelt och helt gratis söka och hitta lediga lokaler i hela Sverige. Här kommer du i direkt kontakt med relevanta hyresvärdar.

 

Kontorsmarknaden i Sverige

Vill du veta mer om marknaden för kontor i Stockholm? 

10 tips om att hyra kontor

Business start Sverige

Vill du starta ett företag i Sverige, här kan du hitta råd om hur du kommer igång. Här är svar på alla dina frågor om ditt nystartade företag i Sverige.

» Besök Verksamt.se

 

Bra Information

När man hyr eller hyr ut kontor är det viktigt att känna till kontorsmarknaden. Här får du en guide om kontor och kontorsmarknaden i Sverige.  

»www.kontorsguide.se

Här hittar du kontorshotell i hela Sverige

»allakontorshotell.se  

Här hittar du lediga kontorslokaler i hela Sverige 

»ledigakontorslokaler.se